StoryEditorOCM
KalelargaVOZIO IH U ZAGREB

Zadarska policija uhitila 37-godišnjaka iz Srbije: nakon kvara na vozilu Sirijce ostavio zatvorene u teretnom prostoru na A1 i pobjegao!

Piše B.S.
8. ožujka 2024. - 10:06

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je 37-godišnjaka iz Srbije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji, naime, osnovana sumnja da je 37-godišnjak na autocesti A1, na temelju prethodnog dogovora s nepoznatim osobama i u cilju da se okoristi, organizirao ilegalni prelazak više državljana Sirije za unaprijed obećanu novčanu nagradu. 

Strane državljane primio je u zatvoreni teretni prostor vozila svjestan kako je takav način prevoženja nehuman i ponižavajući, kao i da time ugrožava njihovo zdravlje i živote. Dok ih je prevozio prema Zagrebu, ostavio ih je zatvorene u vozilu i pobjegao.

Državno odvjetništvo predložilo je određivanje istražnog zavora protiv osumnjičenog 37-godišnjaka zbog opasnosti od bijega.

27. travanj 2024 04:28