StoryEditorOCM
KalelargaBILO JE 12, SADA 13

Županija osnovala novi ured: prvi put Odjel imaju branitelji; kreće i natječaj za pročelnika, a tu su ušli i demografija, udruge i socijala

Piše L.Burčul
22. listopada 2021. - 17:49

U petak je "ispod radara" prošla informacija da je Zadarska županija, uz postojećih 12 upravnih odjela, dobila još jedan: Upravni odjel za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku. 

Županija do sada nije imala poseban Odjel za branitelje, kao ni za demografiju. Ovom novoosnovanom Odjelu priključena je i socijalna politika, kao i udruge, koji su do sada pripadali Odjelu za zdravstvo.

Odjel za zdravstvo imao je u svom bivšem nazivu i "mlade", no "mladi" su ispali iz naziva i više ih nema nigdje, a zdravstvo je ostalo kao samostalan odjel.

Paralelno s osnivanjem novog Odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku ići će i natječaj za pročelnika, a ponovit će se i natječaj za pročelnika Odjela za gospodarstvo i turizam. Od lipnja, odlaskom Lovre Jurišića, u tom Odjelu poslove pročelnika obavlja vršiteljica dužnosti Marta Hordov.

Prema novom ustroju, prihvaćenim u petak, Odjel za za gospodarstvo i turizam "izgubio" je EU fondove, koji su prešli u Odjel za poljoprivredu.

Sve ovo objašnjeno je fuziranjem s Uredom državne uprave i preuzimanjem njihovih službenika, što se dogodilo još 1. siječnja 2020. godine.

17. travanj 2024 22:20