StoryEditorOCM
KalelargaPRIJELOMNA VIJEST

Zadarska županija ukinula dio minimalnih uvjeta Rivi Liburna: ‘Ledana‘ više nema nikakvu dozvolu za rad na terasi!

Piše Iva Ivanac
11. svibnja 2023. - 13:50

Upravni odjel za gospodarstvo i turizam Zadarske županije ukinuo je minimalne uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na otvorenom tvrtki Riva Liburna u čijem je vlasništvu ugostiteljski objekt Ledana.

- Po zahtjevu Nasada ukinuti su minimalni uvjeti temeljem kojih je Riva Liburna pružala ugositeljske usluge na otvorenom za ugostiteljske objekte vrste caffe bar i noćni bar, kazao nam je kratko pravni zastupnik Nasada, odvjetnik Zrinko Zrilić koji je danas primio rješenje od županije. 

Rivi Liburni su, kako doznajemo, ukinuti minimalni uvjeti za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na otvorenom koje su dobili u svibnju 2012. godine i u siječnju 2021. godine. 

Na ovo rješenje vlasnici Rive Liburna imaju se pravo žaliti u roku od 15 dana, a o žalbi odlučuje Ministarstvo turizma koje pravomoćno rješenje treba donijeti u roku od 60 dana od primitka žalbe. 

Podsjetimo kako je Zadraska županija odgovorila kako je uvjet zbog kojeg se pokrenuo postupak ukidanja minimalnih uvjeta taj što je krajem prošle godine istekao ugovor za zakup javne površine u Perivoju kraljice Jelene Madijevke.

Rivi Liburna ostali su minimalni uvjeti za rad u poslovnom prostoru, odnosno zatvorenoj površini Ledane, gdje do 2026. mogu raditi kao kafić, ali i kao noćni klub, iako je geodetskom izmjerom dokazano da je unutrašnja površna manja od sto kvadrata, što je zakonski minimum za rad noćnog kluba. 

25. travanj 2024 06:18