StoryEditorOCM
KalelargaNAKON NAŠEG TEKSTA

Zadarske obitelji iz predjela Botina na sastanku s pročelnikom Kasapom. "Pitanje priključka s brze ceste nam je prioritet"

Piše AVŠ
10. siječnja 2023. - 11:34

Priča šest zadarskih obitelji - Šintić, Balažinec, Burčul, Stajić, Kosec i Ricov - iz gradskog predjela Botina koju smo nedavno objavili, ipak nije ostala bez reakcije iz Grada Zadra.

Na sastanku koji je pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo, Darko Kasap, održao sa stanovnicima tog dijela grada u neposrednoj blizini trgovačkog centra Supernova, dogovoren je hodogram rješavanja najvažnijih pitanja. Prije svega vodovoda te neoznačenog prilaza koji s brze četverotračne ceste skreće prema njihovim kućama u Ulici 72. Bojne vojne policije, zbog čega su u svakodnevnoj opasnosti.

- Za početak je važno riještiti sve nejasnoće oko tog prilaza, provjeriti u kakvom je statusu, je li uknjižen te kako Hrvatske ceste, u čijoj je nadležnosti brza cesta, vide taj priključak. Zajedničkim dogovorom ćemo vidjeli koje je najbolje rješenje za njegovo projektiranje i asfaltiranje. Sve to radi se u dogovoru s Vodovodom Zadar koji u tom predjelu treba postaviti cijevi za vodu, kako bi se radovi koordinirali - kazao nam je pročelnik Kasap.  

Kako nam je potvrdio direktor Tomislav Matek, Vodovod je naručio projekt za taj predio, već je izdana lokacijska dozvola, a uskoro bi trebala i građevinska. Kad taj dokument bude gotov, tražit će se izvor financiranja: ili od Grada Zadra ili preko Hrvatskih voda odnosno europskih fondova.

01. svibanj 2024 16:56