StoryEditor
KalelargaUPUTIO PORUKU

Zadarski nadbiskup Puljić u ime HBK čestitao pravoslavni Uskrs patrijarhu Porfiriju Periću

Piše Hina
1. svibnja 2021. - 17:24

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić u povodu svetkovine Uskrsa uputio je čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju Periću, priopćio je Tiskovni ured HBK.

"Na prvu nedjelju mjeseca travnja (4. travnja), na samom početku proljeća katolički vjernici proslavili su događaju Kristovoga Uskrsnuća. A njega su, kako veli apostol Petar, premda je 'prošao zemljom čineći dobro, smakli i razapeli.' Ali, Bog ga je uskrisio u posljednji dan, pa je Isusovo Uskrsnuće postalo kamenom temeljcem apostolskog naviještanja, zbog kojeg će apostol Pavao uskliknuti: 'Ako Krist nije uskrsnuo, uzaludno je naše propovijedanje'", podsjetio je nadbiskup Puljić.

"U ozračju toga otajstva upućujem Vašoj Svetosti uskrsne čestitke i dobro želje. Drago nam je što su opet zabrujala crkvena zvona i objavila vijest koju je Marija Magdalena 'rano u jutro, još za mraka' otrčala priopćiti apostolu Petru. Neka nas uskrsnuli Gospodin učvrsti sve u vjeri i pouzdanju da je on sada 'zdesna Bogu i da se zauzima za nas'", poručio je predsjednik HBK.

item - id = 1095481
related id = 0 -> 1089010
related id = 1 -> 1088946
01. prosinac 2021 12:21