StoryEditorOCM
KalelargaPOTPREDSJEDNICA VLADE MARTINA DALIĆ OBIŠLA STRUKOVNU ŠKOLU 'VICE VLATKOVIĆ'

Zadarski obrtnici ne žele potpore za 'praksu' naučnika

Piše M.V.
20. travnja 2018. - 17:20
dalic_strukovna7-200418.JPG

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, zajedno s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, posjetila je u petak Strukovnu školu Vice Vlatkovića, a ravnatelj te škole Tihomir Tomčić prveo je delegaciju u kojoj je bila Dalić kroz gotovo sve radne prostore i kabinete ove izuzetno kvalitetne školske ustanove.

Doduše, škola 'Vice Vlatkovića' stekla je nedavno neželjenu 'slavu' zbod snimke tučnjave dvojice učenika koja se proširila društvenim mrežama.

Dalić je, međutim, čestitala ravnatelju i njegovom kolektivu na svim uspjesima koje škola postiže zadnjih gotovo desetljeće te činjenici da školuje učenike za strukovna zanimanja koja su tražena i odmah pronalaze mjesto na tržištu rada. U ovoj zadarskoj Ministarstvo gospodarstva stipendira školovanje 109 učenika.

"U Ministarstvu gospodarstva nastojimo promovirati strukovna zanimanja i učiniti ih atraktvnima djeci, vratiti im dignitet i ugled u društvu i položaj na tržištu rada. Zbog toga stipendiramo deficitarna obrtnička zanimanja. Jedan od izvora tih sredstava jesu i europski fondovi. Ovfe smo godine dodjelili oko 2.400 stipendija, oko 21,5 milijuna kuna, a kroz potpore potičemo obrtnike da prihvate djecu na naukovanje. Na žalost, iz Zadarske se županije ove godine niti jedan obrtnik nije javio za te potpore. Sad, u svibnju mjesecu raspisujemo novi poziv za korištenje ovih sredstava pa se nadam da će se ovaj put na njega javiti i obrtnici sa zadarskog područja, pogotovo zbog kvalitete ove škole i broj djece koja je pohađaju."

Dalić nije čula za ukidanje Rafinterije Sisak
Ministrica Dalić nije čula izjavu novog predsjednik Uprave INA-e Sandora Fasimona u kojoj je najavio zatvaranje INA-ine Rafinerije u Sisku, a čime bi 400 do 500 radnika tog pogona ostalo bez posla.
Dalić je istaknula kako "s jedne strane govorimo o kompaniji koja posluje na tržištu i od koje država kao sluvlasnik očekuje da posluje profitabilno, a s druge strane od INA-e očekujemo da svoje poslovanje razvija i da u slučaju bilo kakvih važnih odluka vodi računa o hrvatskim propisima i ako takva odluka postoji treba je dodatno analizirati i vidjeti kako je ukopljena u poslovnu poltiku INA-e".
06. svibanj 2024 02:12