StoryEditorOCM
KalelargaNOVA SUSPENZIJA

Zadarski policajac priskočio u pomoć pijanom prijatelju: lagao kolegama da je on vozio njegov BMW i na sebe preuzeo krivnju za prometnu nesreću!

Piše Zadarski.hr
17. kolovoza 2022. - 20:29

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom PU zadarske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, 

Naime, 27. travnja ove godine u večernjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je pod utjecajem alkohola izazvao vozač automobila BMW, zadarskih registracijskih oznaka, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće, objavila je PU zadarska.

Osumnjičeni policajac, saznavši za događaj, a da bi pomogao vozaču automobila, na mjesto događaja stigao je prije dolaska policije. Policijskim službenicima se predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

S obzirom da je osumnjičenik policijski službenik, koji je bio van službe, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

03. prosinac 2022 04:03