StoryEditorOCM
KalelargaVIJENCI I SVIJEĆE

Zadarski policajci obilježili 31. godišnjicu pogibije Franka Lisice

Piše Zadarski.hr
2. svibnja 2022. - 14:02

Ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici su svečanim postrojem odali počast poginulom kolegi Franku Lisici, koji je prije 31 godinu svoj mladi život položio u temelje stvaranja hrvatske države

Pokojni Franko Lisica rođen je 24.09.1968. godine, dok je pripadnik Specijalne jedinice policije postao već 05. kolovoza 1990. godine.

Dana 02. svibnja 1991. godine Franko Lisica, zajedno s grupom kolega iz Specijalne jedinice policije Poskoci, upućen je na brdo Štrkovača, koje dominira nad mjestom Polača sa zadatkom zaposjedanja brda. Dolaskom neposredno pod sam vrh, na specijalce je otvorena neprijateljska rafalna paljba iz vatrenog naoružanja. U otvorenom sukobu ne štedeći vlastiti život, da zaštiti ostale kolege i izvrši zadaću, smrtno je stradao Franko Lisica pogođen vatrenim oružjem iz neposredne blizine.

Obilježavanje 31. obljetnice pogibije započelo je jučer, 01. svibnja u 04.30 sati, mimohodom od Bibinja do Polače, nakon čega su na brdu Štikovača položeni vijenci i zapaljene svijeće te je održana zajednička molitva. Među brojnim sudionicima, u mimohodu je sudjelovao i načelnik Policijske uprave zadarske, Anton Dražina zajedno s policijskim službenicima.

Obilježavanje je nastavljeno jutros u Bibinjama u Crkvi Velike Gospe, gdje je služena Misa zadušnica, a potom su brojna izaslanstva na mjesnom groblju položili vijenac i zapalili svijeće na grobu pokojnog Franka Lisice.

26. rujan 2023 09:26