StoryEditorOCM
KalelargaSIGURNOST U SEZONI

Zadarski policajci sa stranim kolegama provodili preventivnu akciju u trgovačkom centrima

Piše Zadarski.hr
22. srpnja 2021. - 15:06

Jučer su nastavljene preventivne aktivnosti iz projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ usmjerene na prevenciju krađa i džepnih krađa u trgovinskim centrima. Aktivnosti su provodili kontakt policajci  Drugu policijske postaje Zadar  u suradnji sa  policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika, stranim policijskim službenicima iz Republike Mađarske, Poljske i Austrije koji borave na području PU zadarske u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija“.

Nositelj ovog projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije. Partneri su Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, a projekt podržavaju i drugi partneri u lokalnoj zajednici.

Posjetitelje trgovinskog centra policijski službenici za prevenciju, kontakt policajci i strani policijski službenici  upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju te važnim telefonskim brojevima pozivom na koje mogu potražiti pomoć.

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja, kako bi smanjili mogućnost  da  postanu žrtvom kaznenog djela. Također im je skrenuta pozornost na važnost brzine dojave policiji i suradnje građana s policijom.

Prilikom posjeta u trgovinskom centru posjetitelji su upoznati i sa savjetima iz informativnog letka „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“.

25. travanj 2024 00:31