StoryEditorOCM
KalelargaMAKLJAŽA U KONZUMU

Zadarski supružnici šakama i nogama izudarali zaštitara i voditeljicu trgovine, daljnji obračun spriječili kupci

Piše B.S.
25. kolovoza 2017. - 23:43
tucnjava

Nevjenčani supružnici iz Zadra, 30-godišnja frizerka i 39-godišnji ribar pretukli su zaštitara i djelatnicu trgovine nakon što su optuženi za krađu u trgovačkom centru „Konzum“ u Zadru.

Incident se odigrao 18.ožujka prošle godine oko 14.20 sati kada je Zadranka zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom došla u centar na zadarskoj tržnici, te je pri izlazu iz trgovine zaustavljena od strane zaštitara zbog sumnje da je sa polica uzela artikle koje nije platila. Kada je zamoljena da pokaže račun za artikle koji su bili u vrećici, počela vikati na zaštitara rekavši mu da oni nisu lopovi, te da će ga dočekati i istući vani.

Tada im je prišla 38-godišnja voditeljica trgovine, koja je Zadranku zamolila da ne viče, te ju uputila da iziđe iz trgovine. Na to je 30-godišnjakinja počela vikati te je ženu u jednom trenutku udarila šakom u desno oko, a potom sa noktima jedne ruke ogrebla po licu ispod oba oka. U tom im je trenutku prišao i njezin suprug koji je djelatnicu uhvatio s leđa i udario je po vratu.

Kada ih je zaštitar pokušao smiriti, 39-godišnjak ga je udario nekoliko puta šakom u glavu. Zaštitar ga je u samoobrani odgurnuo zbog čega je ovaj pao na pod, a za to je vrijeme Zadranka zaštitara i nekoliko puta udarila nogama po tijelu. Daljnji obračun spriječili su kupci koji su se tada nalazili u trgovini te policija koja je došla na mjesto događaja.

Blagajnica trgovine posvjedočila je kako je muškarcu i ženi u jednom trenutku prilikom naguravanja s voditeljicom trgovine i zaštitarom ispao nož. Nož je podigla s poda i stavila ga iza pulta na gastro odjelu kako bi spriječila napad. Isti nož dužine oštrice oko 10 cm ostao je na pultu do dolaska policije. 

Supružnici su na sudu opovrgnuli napad kazavši kako su u pitanju bile mandarine i naranče koje su prethodno za kćer kupili na zadarskoj tržnici. Sud nije uvažio njihovu obranu,a u posjedu je imao i videosnimku nadzornih kamera TC „Konzum“ iz koje je razvidno na koji su se način obračunavali sa djelatnicima navedene trgovine. Kažnjeni su sa 525 kuna novčane kazne zbog remećenja javnog reda i mira na osobito drzak i nepristojan način.

19. travanj 2024 11:48