StoryEditorOCM
KalelargaHEROIN, KOKAIN, HAŠIŠ..

Zadarski tužitelji objavili za što sumnjiči narko četvorku: za troje traže istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Piše Zadarski.hr
23. prosinca 2022. - 19:38

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 21. prosinca 2022., ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1990.), državljanina Republike Hrvatske (1967.), državljanku Republike Hrvatske (2000.) i državljanina Republike Hrvatske (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo iz Zadra. Evo za što sumnjiče četvero osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik (1990.) tijekom 2022. godine, u Zadru, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, nabavljao droge heroin, kokain i hašiš, te više desetaka puta prodao drogu drugim osobama, kao i da je 20. prosinca 2022., u blizini prostorija koje koristi, držao 21,72 grama droge amfetamin, a sve se droge nalaze na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.

Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik (1967.) tijekom listopada 2022. godine, u Zadru, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, posredovao u kupoprodaji droge heroin i dogovarao kupnju te isporučivao drogu.

Osnovano se sumnja da je trećeosumnjičenica (2000.) u listopadu 2022. godine, u Zadru, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, prodala drogu hašiš drugoj osobi za neutvrđeni novčani iznos. 

Postoji osnovana sumnja da je četvrtoosumnjičenik (1991.) 10. studenog 2022., u Zadru, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, prodao drugoj osobi neutvrđenu količinu marihuanu za točno neutvrđeni iznos.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv prvoosumnjičenika, trećeosumnjičenice i četvrtoosumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

18. travanj 2024 11:11