StoryEditorOCM
Kalelarga‘OBUKA‘ NA TERENU

Zadarski učenici posjetili Ravne kotare i tradicionalni Benkovački sajam

Piše Zadarski.hr
11. siječnja 2024. - 09:39

Učenici prvih i drugih razreda zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, u pratnji svojih profesorica Antice Klarin i Anite Kocman, posjetili su u srijedu tradicionalni Benkovački sajam. Posjet sajmu bila je izvrsna prilika gdje su učenici mogli vidjeti kako izgleda tradicionalna trgovina, kako se trguje i što se sve Benkovački sajam nudi.

Nakon obilaska sajma posjetili su i Zavičajni muzej Benkovac, nezaobilazno mjesto koje pruža neprocjenjivo iskustvo i informacije o povijesti ovog kraja gdje im je uz vođeni obilazak muzeja prezentirana bogata i kompleksna povijest ovoga kraja, te su učenici uz stručno vodstvo uživali u zanimljivoj postavi muzeja.

Svoj posjet Ravnim kotarima učenici su završili obilaskom Maškovića hana gdje su uz stručno vodstvo posjetili muzej koji se nalazi u sklopu Heritage hotela Maškovića Hana te im je kao primjer dobre prakse  prezentiran način na koji je kompleks Maškovića Han obnovljen.

Ovaj posjet rezultat je suradnje Turističke zajednice Ravni kotari, Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar, Zavičajnog muzeja Benkovac, te Heritage hotela Maškovića Han.

27. travanj 2024 00:09