StoryEditorOCM
KalelargaŠTO SE OVO DOGAĐA?

Zadarski vozači na Putu Murvice ponašaju se kao u Indiji! Nema poštivanja znakova niti propisa, voze kroz jednosmjerne ulice mrtvi - hladni i trube!

Piše M.K.
9. ožujka 2023. - 20:32

Dok traju opsežni radovi u Ulici Put Murvice na aglomeraciji koji su započeli prije dva dana, malo je reći da je stanje u prometu kaotično.

image
Jure Miskovic/Cropix

Iako je signalizacijom promet zabranjen od križanja s Ugljanskom ulicom do Lidla jer na tom dijelu traju iskopavanja zbog polaganja novih cijevi, velika većina zadarskih vozača privremenu signalizaciju uopće ne poštuje! Voze kroz jednosmjerni zabranjeni smjer ususret vozilima iz drugog smjera, obilaze bagere dok kopaju kolnik, stvaraju zastoje, ne poštuju znakove niti propise i još k tome bijesno trube i psuju one koji ih upozore da krše privremenu regulaciju prometa.

image
Jure Miskovic/Cropix

Ali to se divljanje ne događa samo na Putu Murvice! Oni koji ljutito skrenu s Murvičke u sporednu Ugljansku, Molatsku ili Kaljsku ulicu, također voze suprotno kroz jednosmjerne ulice, pri tome često i vrlo brzo, pokazujući na taj način ljutnju zbog svoje inkomodacije što ne mogu odmah proći tamo gdje žele, pa im se svi moraju sklanjati s puta.

image
Jure Miskovic/Cropix

Da policija navrati, ispisala bi pune blokove kazni, ali od organa reda naravno ni traga, pa se vozači bahate bez sankcija. Vozi se kao u Indiji, bez ikakvih propisa, samo što to u Indiji na neki način funkcionira, a u Murvičkoj je pitanje kad će se dogoditi neka ozbiljna prometna nesreća zbog toig divljanja. 

Možemo samo zaključiti, prometna kultura zadarskih vozača je na vrlo niskoj razini, zapravo - za mnoge uopće ne postoji!

16. travanj 2024 10:24