StoryEditorOCM
KalelargaSTIGLA JOŠ DVA

Zadarskoj ‘Odvodnji‘ isporučena dva vozila za čišćenje i uklanjanje sadržaja septičkih jama; ukupno će ih biti osam

Piše Odvodnja Zadar
13. svibnja 2021. - 11:30

U četvrtak, 12. svibnja, zadarskoj 'Odvodnji' su isporučena dva vozila za čišćenje i uklanjanje sadržaja septičkih jama od pet metara kubičnih, u sklopu kapitalnog infrastrukturnog projekta financiranog sredstvima EU „Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane“.

Temeljem Ugovora o isporuci opreme za održavanje sustava odvodnje ukupno će se isporučiti osam specijalnih vozila, od čega su do sada isporučena tri. Opremom će se omogućiti učestalije prikupljanje i transport septičkih otpadnih voda.

Trenutno se u okviru projekta odvijaju radovi u četvrti Bokanjac, a 11. svibnja je potpisan i ugovor za radove na području samog grada Zadra kojima će se izvršiti sanacija, rekonstrukcija i proširenje sustava odvodnje grada Zadra, nadogradnja crpne stanice Borik kao i izgradnja spojnog cjevovoda između dvaju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda: Centar i Borik.

Ukupna vrijednost do sada potpisanih ugovora je 613,7 milijuna kuna, od čega će 313,6 milijuna biti financirano putem bespovratnih sredstava EU.

23. travanj 2024 10:16