StoryEditorOCM
KalelargaIZOSTAO PUPIĆ BAKRAČ

Zadarskom županu prijetio da mu se kao političaru, dužnosniku, te HDZ-ovcu sa psećim nadimkom sprema ‘kineski ražanj‘, ali se nije pojavio na sudu!

Piše Božana Sviličić
23. ožujka 2022. - 14:21

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač nije se u srijedu pojavio na Općinskom sudu u Zadru gdje mu je trebalo početi suđenje za prijetnju 'kineskim ražnjem' zadarskom županu Božidaru Longinu.

Pupić Bakrač nije opravdao svoj izostanak, iako mu je sudski poziv uredno dostavljen, zbog čega je sutkinja Ksenija Bratković utvrdila da nema uvjeta za održavanje rasprave na koju je došao samo župan Longin. Sutkinja Bratković i zastupnica Općinskog državnog odvjetništva u Zadru Vanja Višković složile su se da će Pupića Bakrača još jednom pozvati prije poduzimanja oštrijih mjera nakon čega je nova rasprava zakazana za 8. lipnja.

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru se tereti za kazneno djelo prijetnje službenoj osobi. Optužen je da je 8. listopada 2020. u Zadru, nakon što se u više navrata u javnosti pojavio s majicom na kojoj je bila otisnuta slika s tijelom psa i glavom župana Longina, s ciljem da ga uplaši i uznemiri, na profilu jedne društvene mreže objavio sadržaj s prijetnjom županu što je kod njega izazvalo osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Dok je nosio majicu s Longinovom glavom na psećem tijelu, Pupić je na svom Facebook profilu znajući da je Longinu nadimak Bobi napisao: "Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj". Istovremeno je tužiteljstvo odbacilo njegovu prijavu protiv župana Longina za lažno prijavljivanje.

Zbog upućene prijetnje Pupiću Bakraču je pretražena kuća, te je u njoj pronađeno nepropisno čuvana zračna puška.

Nakon podizanja optužnice na konferenciji za novinare je istaknuo kako je 'kineski ražanj' sintagma koja se često koristi u prenesenom značenju, te da on, iako je župan rekao da u Kini jedu pse, nije ljudožder, a niti janjičar da bi pojeo ili nabio na ražanj zadarskog župana.

25. travanj 2024 02:10