StoryEditorOCM
KalelargaPRVO MJESTO

Zadarska srednja škola zadržala titulu Škole ambasadora Europskog parlamenta

Piše Zadarski.hr
24. srpnja 2023. - 23:28

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar je nakon provedene evaluacije za školsku godinu 2022./2023. zadržala titulu Škole ambasadora Europskog parlamenta te se plasirala na 1. mjesto zajedno sa Srednjom školom Konjšćina, među 53 škole sudionice EPAS programa u Republici Hrvatskoj, sa maksimalnih 134 boda.

Cilj programa „Škole ambasadora Europskog parlamenta“ jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima i obvezama koje imaju kao europski građani.

Za potrebe programa „Škola ambasador Europskog parlamenta" u Hrvatskoj evaluaciju je proveo neovisni vanjski partner specijaliziran za obrazovanje (Forum za slobodu odgoja), a prema formalnim kriterijima koje je definirao Europski parlament.

image
/Slobodna Dalmacija

Ove je godine u programu sudjelovalo 1205 učenica i učenika te 77 ambasadorica i ambasadora seniora, a provedeno je 1390 aktivnosti – što je impresivna brojka. Provedene aktivnosti bile su usko povezane s temom programa, njihova kvaliteta i inovativnost bila je iznimna, a mlađi ambasadori/ce pokazali su natprosječno zadovoljstvo sudjelovanjem.

Posebno se pohvaljuje inovativnost aktivnosti, promocija projekta u zajednici, direktan rad sa školama koje nisu dio programa kako bi se prenijele glavne vrijednosti na kojima EU počiva, izniman trud na angažiranju i motiviranju učenika, mlađih ambasadora, na proaktivan angažman u provedbi programa kao i intenzivna suradnja među školama koje su dio programa.

02. svibanj 2024 19:07