StoryEditorOCM
KalelargaVIJEĆE ZA ANALE

Zadnja sjednica Gradskog vijeća u Dukićevom mandatu bila je povijesna: prvi put je na njoj sudjelovao vijećnik s Kanarskih otoka! I spasio glasovanje!

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2021. - 21:23

Današnja je sjednica bila posebna iz dva razloga: prvo zato što je to bila posljednje sjednica održana u ovom mandatnom razdoblju, a drugo zato što je umalo rušenje kvoruma spasio poziv s Kanarskog otočja. Naime, vijećnik Danijel Radeta (SDP) je upozorio tada predsjedavajućeg Brunu Milina (HDZ) kako za 15. točku dnevnog reda nisu imali kvorum jer je za odlučivanje bilo samo 15 vijećničkih glasova.

Ubrzo je nastala strka u Maloj vijećnici i započelo se s prebrojavanjem glasova.

- Nismo imali kvorum, kazao je Milin Zvonimiru Vrančiću, predsjedniku Gradskog vijeća, koji se odjednom odnekud pojavio pokraj njega.

- Kako niste, upitao je Vrančić.

- Koristite se tuđim mailovima. Imamo saznanja da je vijećnik Damir Burčul (HDZ) na putovanju i da se koristite njegovim mailom, kazao je Radeta dok je njegov stranački kolega Jure Zubčić (SDP) kazao kako je situacija ozbiljna i da se sve treba provjeriti.

- Ova sjednica nije normalna? Kako možemo znati tko glasa? Ponovno utvrdite kvorum i to na način da se svi prikažu slikom tj. videom, kazao je Antonio Baus (Akcija mladih).

Dok su oporbeni vijećnici negodovali, slikom se ukazao i Damir Burčul i to s Kanarskog otočja gdje je otišao kao fizioterapeut i medicinska potpora na kvalfikacijskoj regati jedriličara.

U međuvremenu je ponovljeno glasovanje 15. točke koja je na koncu prošla sa 17 glasova.

Eto, tako je posljednja sjednica ovog mandatnog razdoblja ujedno bila i povijesna jer je na njoj sudjelovao i vijećnik s Kanarskog otočja.

23. travanj 2024 12:04