StoryEditorOCM
KalelargaTEŠKA NOĆ

Zadrane noćas probudilo snažno nevrijeme praćeno tučom i grmljavinom. Najviše kiše palo je u Božavi

Piše HRT Radio Zadar/ Zadarski.hr
6. siječnja 2022. - 08:47

Zadrane je noćas pola sata iza ponoći probudilo olujno nevrijeme praćeno tučom i grmljavinom, te kasnije i obilnom kišom. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda do jutros u 7 sati u Zadru je palo 14 litara kiše po metru četvornom, Silbi 12, te 22 litre u Božavi, javlja HRT Radio Zadar.

Tijekom protekle noći u Gorskom kotaru palo je 10 - 20 centimetra snijega. Snijeg i dalje pada u Lici i Gorskom kotaru - u Gospiću je palo 13, a Gračacu 15 cm snijega. Na cestama kroz te predjele obvezatna je zimska oprema. 

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo, staru cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice i državnu cestu DC1 na dionici Zagorje-Vaganac-Gračac-Knin. Detaljan grafički prikaz cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na našoj Interaktivnoj karti.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok-Posedarje.

19. travanj 2024 20:11