StoryEditorOCM
KalelargaMOLITVA ZA MIR

Zadrani klanjaju za mir u Izraelu: već ih se 500 javilo, a molit će svaki sat, dva dana i noći, u crkvi sv. Šime na Poluotoku!

Piše B.S.
16. listopada 2023. - 17:45

Zadarska nadbiskupija obavijestila je javnost kako Veliko euharistijsko klanjanje za mir na Istoku započinje u ponedjeljak, 16. listopada, u svetištu sv. Šime u Zadru. To će klanjanje trajati dva dana, 48 sati, ujedno i za kraj Osmine od svetkovine sv. Šime, u zahvalnosti za sve primljene milosti po zagovoru sv. Šimuna.

Iz nadbiskupije napominju kako je već upisano 500 vjernika koji će svaki sat biti pred Presvetim oltarskim sakramentom u crkvi sv. Šime u sljedeća dva dana i noći. Petnaest vjernika će se stalno, svakog sata, izmjenjivati u molitvi pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Na taj način i Zadarska nadbiskupija se na osobiti način priključuje poticaju pape Franje na molitvu za mir u Izraelu, Palestini, Ukrajini i drugim ratom pogođenim područjima u svijetu, gdje stradavaju i mnoga djeca, za čiju se zaštitu ljudi osobito utječu sv. Šimunu.  

Prije klanjanja, misno slavlje u ponedjeljak, 16. listopada, u 18 sati, u crkvi sv. Šime u Zadru predvodi dr. don Zdenko Dundović, ravnatelj Teološko – katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru. 

- Sv. Šimun je bio prorok iz Jeruzalema te je osobita milost moliti njegov zagovor za mir u njegovoj zemlji odakle potječe.

Potiču se vjernici pohoditi Šimunovo svetište u Zadru, ‘svetište života‘, koje će biti otvoreno cijeli dan i cijelu noć, 16. i 17. listopada.  U molitvi za mir u svijetu, nakana je moliti za svu djecu i nemoćne, za  začete i nerođene živote. 

U trenutno kriznim ratnim situacijama stradali su mnogi civili, nemoćni, stari i djeca - poručili su iz Zadarske nadbiskupije.

Molitvi pred Presvetim oltarskim sakramentom kao molitelj priključit će se zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

28. travanj 2024 00:58