StoryEditorOCM
Kalelarga‘ADIO TROFIKONTE‘

VIDEO & FOTO Zadrani se oprostili od legendarnog Dule: u Varoši više neće biti isto bez njegovog osmijeha i šarma!

Piše Zadarski.hr
11. rujna 2022. - 22:05
Prijatelji Duška Bjelana - Dule, dugogodisnjeg vlasnika trafike u Varosi, veceras su se okupili kako bi se pjesmom pozdravili sa dragim covjekom koji je prije dva dana preminuo u 53. godini zivota.  Luka Gerlanc/Cropix

Prijatelji Duška Bjelana - Dule večeras su se okupili ispred njegove trafike kako bi se pjesmom pozdravili s najpoznatijim i najdražim zadarskim trafikantom u Varoši, nakon što je prije dva dana preminuo u 53. godini života. 

Dule je dvadeset godina radio u trafici "Pax" na kantunu Kovačke ulice i Matice dalmatinske gdje je uvijek nasmiješen dočekovao domaće i strane kupce. Njegov je dubok, hrapav glas poznat više-manje svim Zadranima jer svi su kod njega nekad kupili novine ili cigarete. I u kasni noćni sat bi ih s vrata dočekao veseli pozdrav i poneka šaljiva doskočica pa bi osim onoga po što su došli, kupci sa sobom ponijeli i osmjeh na licu.

Odrastao je na Poluotoku pa je sve kupce zapravo i osobno poznavao. Ostale je upoznao kroz godine rada, najviše mlade iz obližnjih škola.

- Gledam tu dicu kako rastu. Uvijek me nešto pitaju, traže savjet, podijele samnom neku priču. Znaju doći ovdje kad je nekome slabo. Tad im dam vode i čokoladicu. Znaju doći i sa ljubavnim problemima, sjednu i plaču, malo se izjadaju i odu. Često uđu pa se zafrkavaju, nekad se i svađaju, ma svega vam ovdje bude, opisao je tada Dule kojeg se na radnom mjestu moglo naći u popodnevnim i noćnim satima. Za njega trafika više nije bila samo trafika, već pravo domaćinstvo, iz koje se stalno čuo smijeh.

26. travanj 2024 08:17