StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ISTRAGE

Zadranin (23) koji je na Uskrs brutalno premlatio djevojku prijavljen je za tri kaznena djela, a policija tvrdi: ‘Nije bilo zataškavanja!‘

Piše B.S.
19. travnja 2022. - 15:41

Zadranin (23) koji je na Uskrs u Zadru brutalno premlatio svoju dvije godine stariju djevojku  u utorak je kazneno prijavljen zbog nasilja u obitelji, tjelesne ozlijede i prijetnje, te prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je demantirala da je zbog njegovih 'veza u policiji' kojima je prijetio nakon intervencije pokušala zataškati slučaj.

- Kriminalističko istražavanje je bilo u tijeku. Nitko ništa nije pokušao zataškati. Uredno smo izašli s prvom informacijom dok je događaj još bio u obradi, a kasnije se sve utvrdilo – rekli su u zadarskoj policiji.

Mladića se sumnjiči da je prema bliskoj osobi, odnosno na štetu 25-godišnjakinje 17. travnja počinio kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. stavak 2. Kaznenog zakona, a u vremenu od srpnja 2021.godine do travnja 2022.godine kaznena djela „Nasilje u obitelji“  iz čl. 179.a te kazneno djelo Prijetnje iz čl.139.st.3. u svezi st.2. Kaznenog zakona. U policiji navode kako će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava će se dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu.

- Osumnjičeni je također i prekršajno prijavljen zbog počinjenih prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počinjenog dana 17. travnja 2022.godine na štetu drugih osoba te prekršaja iz članka 17. citiranog Zakona počinjenog prema službenim osobama - policijskim službenicima. - rekli su u zadarskoj policiji gdje su demantirali bilo kakav pokušaj zataškavanja slučaja.

18. travanj 2024 11:15