StoryEditorOCM
KalelargaKRAJ PUTA: DEUROVO ISKUPLJENJE (2)

Zadranin Josip Deur s križem na leđima prešao 294 kilometara

Piše KM
7. listopada 2018. - 15:36
deur

Vlasnik zadarske vučne službe Josip Deur (36) početkom tjedna zaputio se na križni put od Zadra do Zagreba. Krenuo je iz Šepurina s 18 kilograma teškim križem na ramenu i nakon šest dana pješačenja, stigao u Zagreb 6. listopada.

- Razlog ovog mojega čina jest isključivo buđenje duhovne svijesti našeg naroda, koji je utonuo u zimski san i bolno se udaljio od Boga. Kao dokaz tomu imamo jasnu sliku naše svakodnevnice. Nikako ne možemo poreći, a još manje skriti, pogubno stanje naše države, kazao je Deur prije puta koji je organizirao u šest etapa. Svaku je posvetio određenom dijelu društva te za njega molio. 

FOTO: DEUROVO ISKUPLJENJE Zadranin (36) s 18 kilograma teškim križem iz Šepurina krenuo prema Zagrebu: "Narod se udaljio od Boga!"

Podršku su mu pružili bližnji, zadarska HVIDRA koja ga je kombijem pratila na putovanju, a logističku podršku dobio je i od udruge „Damir Tomljanović Gavran“ iz Šepurina. 

- Zahvaljujem velečasnom Stjepanu Razumu koji je iskazao pohvalu i podršku za moju molitvenu hodnju za domovinu, napisao je na svojoj facebook stranici Deur nakon mise u zagrebačkoj katedrali koja je označila kraj njegova puta.

19. travanj 2024 17:58