StoryEditorOCM
KalelargaKAOS NA AUTOCESTI

Zadranin na A1 izazvao veliku prometnu nesreću: sudar četiri osobna i jednog teretnog vozila - tri teže ozlijeđene osobe, jedna lakše!

Piše PU ličko-senjske
12. kolovoza 2020. - 11:19

U prometnoj nesreći koja se u utorak dogodila na autocesti A1 u smjeru juga, između čvora Otočac i Perušić, sudjelovala su četiri osobna vozila i jedno teretno vozilo, a u njoj su tri osobe teže i jedna osoba lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila u 16,15 sati kada je 42-godišnjak sa šireg zadarskog područja upravljajući osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem te u zanošenju udario u prednju lijevu stranu teretnog vozila poljskih nacionalnih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 54-godišnji državljanin Poljske. 

Potom se nastavio nekontrolirano kretati uslijed čega je s prednjom stranom udario u zadnju stranu osobnog vozila varaždinskih registracijskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 47-godišnji državljanin BiH. Njegovo je vozilo je od siline udara odbačeno u smjeru kretanja te je udarilo u osobno vozilo zadarskih registracijskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 41-godišnjak iz Zagreba.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 42-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registracijskih oznaka, 47-godišnji vozač osobnog vozila varaždinskih registracijskih oznaka i 49-godišnji putnik iz tog vozila, dok je 41-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registracijskih oznaka lakše ozlijeđen.

Protiv 42-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

25. travanj 2024 07:12