StoryEditorOCM
KalelargaKUĆNI ARSENALI

Zadranin policiji predao 5 ručnih bombi, 457 komada raznog streljiva, eksploziv i dvije mine, a Zadranka automatsku pušku

Piše Zadarski.hr
11. svibnja 2023. - 09:50

Jučer je građanin policiji predao 5 ručnih bombi, 457 komada raznog streljiva, eksploziv, sporogoreći štapin i detonatorske kapisle, kao i dvije mine bez upaljača, dok je građanka predala jednu automatsku pušku.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su po dojavi na siguran način izuzeli oružje, streljivo i eksplozivna sredstva.

-Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Napominjemo kako će u svim slučajevima dragovoljne predaje ilegalnog oružja, osoba koja predaje oružje ostati anonimna i protiv nje se neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak, poručuju iz PU zadarske.

02. svibanj 2024 12:26