StoryEditorOCM
KalelargaOBRAČUN NA STANOVIMA

Zadranin prijetio bliskim osobama, pa napao policajce i oštetio im automobil: kod njega pronađeno i hladno oružje!

Piše B.S.
5. lipnja 2021. - 12:42

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela, te prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Muškarac je u srijedu, 3. lipnja, oko 17.30 sati na zadarskom gradskom predjelu Stanovi uputio ozbiljne prijetnje prema njemu bliskim osobama, što je kod njih izazvalo strah i uznemirenost, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. 

Ubrzo nakon dojave policajci su ga zatekli u obližnjoj ulici. Kod njega su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz drugih kaznenih djela, te hladno oružje.

Prilikom postupanja policije, 36-godišnjak je pružao aktivni otpor, te je uz uporabu sredstava prisile uhićen i priveden u službene prostorije, a tom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policajce,  oštetio vrata njihovog automobila. Uz to je i pokušao udariti policajca, te ga prito lakše ozlijedio.

Osumnjičen je i da je s utorka na srijedu u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, sa gradilišta ukrao oko 30 metara bakrenih cijevi, te električni kabel u vlasništvu 34-godišnjaka. 

Navedeni predmeti su mu oduzeti i biti ce vraćeni vlasniku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi, teške krađe i oštećenje tuđe stvari.

Zbog nedozvoljenog posjedovanja hladnog oružja, protiv njega se nadležnom Prekršajnom sudu podnosi Optužni prijedlog iz Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana.

18. travanj 2024 12:56