StoryEditorOCM
KalelargaPOTPISALI PETICIJU

Zakupci kućica zadarskog Adventa podnijeli direktoru tržnice, Tomislavu Letiniću, zahtjev za ukidanjem COVID potvrda i uklanjanje ograda

Piše Zadarski.hr
3. prosinca 2021. - 13:25

Zakupci kućica zadarskog Adventa, njih 24, podnijeli su direktoru tržnice, Tomislavu Letiniću, zahtjev za ukidanjem COVID potvrda i uklanjanje ograda postavljenih oko Trga pet bunara i Trga Petra Zoranića. U peticiji koju su predali, zakupci traže da se COVID potvrde ukinu barem na dane kada nema organiziranih koncerta, odnosno da se one traže samo onda kada glazbenici nastupaju.

- Proslijedio sam peticiju svim organizatorima Adventa u Zadru. Svjestan sam da zakupci kućica slabije rade zbog uvođenja potvrda, ali su svi od početka znali pod kojim uvjetima zakupljuju kućice. Takva epidemiološka mjera kojima se za okupljanje više od sto osoba na otvorenom traži COVID potvrda je odavno uvedena. Dodatno ćemo provjeriti postoje li neki mehanizmi da se potvrde ukinu, istaknuo je direktor Letinić objašnjavajući i kako je moguće da u nekim drugim gradovima za Advent treba potvrda, a u nekim ne. 

- Mi nismo tražili rupe u zakonu već smo postupili prema epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Neki drugi gradovi su svoj Advent napravili i prijavili kao sajam za što opet vrijede druge mjere u sprječavanju širenja koronavirusa. Naš Advent se nalazi na jednom mjestu i to je manifestacija glazbenog karaktera te smo po tim mjerama i morali postupati, kazao je direktor Letinić dodajući kako će zasigurno do ponedjeljka imati odgovor i ostalih organizatora o tome hoće li se za zadarski Advent ukinuti COVID potvrde.

25. travanj 2024 02:18