StoryEditorOCM
KalelargaNA DIKLU

Uz asistenciju policije započelo uklanjanje Milinkovićevih bagera s pristupnog puta do Galićevih zgrada, posao odrađuje gradska tvrtka

Piše I.I.
12. prosinca 2023. - 09:26

U utorak ujutro je uz asisteniciju policije započelo uklanjanje bagera koje je na pristupni put do tzv. Galićevih zgrada na Diklu postavio Nikša Milinković

Podsjetimo kako je tu parcelu kupila obitelj Milinković, te 2012. godine zatvorila i prekopala put tvrdeći da se radi o njihovom privatnom vlasništvu. Stanari Galićevih zgrada našli su se u nemogućnosti pristupa stanovima, pa je gradska uprava naposlijetku unajmila privatni teren za alternativni put.

Nakon što je Grad Zadar izgubio spor pred Općinskim sudom u Zadru, drugostupanjski sud preinačio je presudu u korist Grada Zadra čime je ona postala pravomoćna, a Grad se uknjižio na nerazvrstanu cestu. 

Milinković je, kako bi onemogućio put, postavljao razne pokretnine na to mjesto, a Grad proveo više natječaja na kojima je tražio tvrtku koja će ukloniti bagere. Kako nisu uspjeli pronaći tvrtku koja će to napraviti, Grad je posao prepustio tvrtki Obala i lučice. 

Milinković je jednom prilikom za portal Zadarski.hr izjavio kako će "prije dati parcelu u Diklu skupljačima sekundarnog otpada da ga slobodno koriste, nego da tamo Grad Zadar napravi javni put za Galićeve zgrade!", a intervju s njim pročitajte na ovom LINKU.

Uskoro opširnije...

image

Uklanjaju se bageri Nikše Milinkovića s puta do Galićevih zgrada

Cropix/
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
27. travanj 2024 08:06