StoryEditorOCM
KalelargaDAN SJEĆANJA: VIDEO

Načelnik: "Ovo je jedan od najstrašnijih zločina u Domovinskom ratu!" Pripadnici HOS-a donijeli 30-metarsku zastavu ‘Za dom spremni‘

Piše Zadarski.hr
18. studenog 2022. - 12:32

U Škabrnji je započeo komemorativni program obilježavanja 31. obljetnice stradanja Škabrnje.

NOVO:

Kolona sjećanja stigla je do Spomen obilježja masovne grobnice gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci.

-----

Na obilježavanju 31. obljetnice stradanja Škabrnje pripadnici HOS-a došli su sa višemetarskom zastavom na kojoj piše "za dom spremni". 

-----

U 10.15 sati započela je Kolona sjećanja, hodnja do Spomen-obilježja masovne grobnice. U Škarbnji je prije početka Kolone sjećanja počela padati kiša. 

-----

Učenici iz Kaštela otpjevali su pjesmu "Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj" od Daleke obale. 

-----

Načelnik Općine Škabrnja Ivan Škara kazao je kako je strašnim činom agresora u jednom danu uništeno mjesto u kojem je tada živjelo oko 2000 ljudi i bilo jedno od najrazvijenijih mjesta u Zadarskoj županiji. 

- Srušene su i zapaljene kuće, crkva, škola, ubijeni su neduženi ljudi, zauvijek razorene obitelji. 18.studenog 1991. u Škabrnji je počinjen jedan od najstrašnijih zločina u Domovinskom ratu i to je ono što nikada ne smijemo zaboraviti, kazao je načelnik Škara dodajući kako se danas još jednom prisjećamo svih onih stradalih tog kobnog dana, ali i stradalih tijekom Domovinskog rata. 

-----

U Škabrnju su danas stigli potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

Škabrnju su posjetili i brojni državni tajnici, a u podne stiže i predsjednik Zoran Milanović koji će se pridružiti mimohodu ‘Korak po korak‘ te položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred Središnjeg križa kod spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke u Škabrnji.

  

 

26. travanj 2024 18:23