StoryEditorOCM
KalelargaTROJE POZITIVNIH

Korona prodrla u Dom za starije! Ravnatelj: Zaraženi štićenik (93) je imao vrlo blage simptome. Testiranja se nastavljaju, situacija je pod kontrolom

Piše P.O.
1. rujna 2020. - 09:59

Među 9 novooboljelih osoba na području Zadarske županije je i jedan štićenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar (rođ. 1927. god.) te dva djelatnika doma, nemedicinsko osoblje koji nisu ostvarili puno kontakata.

Riječ je o štićeniku koji je bio sam u sobi i koji je zbrinut u Općoj bolnici u Zadru. Do sada je testirano 20 uzoraka bliskih kontakata zaraženih osoba, u tijeku je testiranje djelatnika i štićenika Doma, a dio bliskih kontakata stavljen je u samoizolaciju, javio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Zaraženi 93-godišnji štićenik Doma za starije i nemoćne osobe kod zadarske Sfinge smješten je na COVID odjel Opće bolnice, a u Domu je bio sam u sobi. Osim njega, pozitivan nalaz ima i dvoje zaposlenika, pa je dio njihovih bliskih kontakata stavljen u samoizolaciju.

- Epidemiolozi su odradili veliki posao odmah nakon što je ustanovljeno da nam jedan štićenik ima pozitivan nalaz. Imao je vrlo blage simptome, kao i dvoje zaposlenika koji nisu zdravstveni djelatnici i koji su u samoizolaciji. Testiranja djelatnika i korisnika Doma se nastavljaju, ali mislim da je situacija pod kontrolom, izjavio je Marko Buljat, ravnatelj Doma za starije i nemoćne.

03. svibanj 2024 22:34