StoryEditorOCM
KalelargaFOTO UBOD

Zašto je lakše trošiti novac na neke tamo mercedese i rite ore, nego na uređenje parka u centru grada? Jer se tako može...

Piše IN
10. ožujka 2021. - 11:56

Prije nekoliko godina mladi zadarski arhitekti izradili su nekoliko zanimljivih i praktičnih prijedloga za rehabilitaciju parka Vruljica. Prijedlozi su pohvaljeni, a rješenja su, po običaju, stavljena ad acta. Na čekanje za neka bolja vremena. Kada bude više volje i želje da se taj prelijepi komad zelenila u centru grada oplemeni na zadovoljstvo građana. Namjerno smo ispustili navesti "kada bude više novca", jer novca uvijek ima, samo se troši na neke tamo mercedese i rite ore od kojih se pristojnim građanima okreće želudac.

Dok se tako čekaju 'bolja vremena', stvarnost Vruljice nije nimalo vesela. Smeće na svakom koraku, nedostatak kontejnera, zapušteno zelenilo, rijetko održavane travnate površine, manjak rasvjete, skršena ograda dječjeg vrtića... Da, krivi su oni što se tamo navečer okupljaju i onda svašta rade, reći ćete, ali jednako tako se može reći da su krivi oni koji im dozvoljavaju da se tamo okupljaju i rade što žele. Da je park uređen, ne bi se u njemu "okupljali" problemi. Kad upalite svjetlo, nema više utvara iz mraka.

Ali to je možda tema za neku drugu priču...

image
Oštećena ograda dječjeg vrtića u Vruljici predstavlja opasnost za djecu i prolaznike
Fb Trn U Oku
27. travanj 2024 03:43