StoryEditorOCM
KalelargaDUKIĆ UZVRAĆA VUČETIĆU

"Zašto još uvijek nisi sazvao sjednicu na kojoj će vijećnici glasati za povlačenje nezakonitih amandmana ili raspustiti Gradsko vijeće?"

Piše Zadarski.hr
23. siječnja 2023. - 12:02

Gradonačelnik Branko Dukić reagirao je na izjave predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića. Njegovo reagiranje na izjave iz članka prenosimo u cijelosti. 

Poštovani,

Prije bilo kakve daljnje rasprave, u nastavku postavljam nekoliko laganih pitanja za predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića.

Zašto još uvijek nisi sazvao sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će vijećnici glasati za povlačenje nezakonitih amandmana ili raspustiti gradsko vijeće?

Temeljem kojeg zakona je moguće predložiti rebalans nezakonitog proračuna?

Koliko sam puta pozivao sve klubove i vijećnike na razgovor i dogovor oko izrade nacrta proračuna za 2023. godinu? Koliko su puta vijećnici Enija Meštrovića i Akcije mladih sudjelovali na sastancima oko proračuna za 2023 godinu? Koliko je vremena prošlo od mog zadnjeg prijedloga vijećnicima da povuku nezakonite amandmane i odblokiraju proračun?

Jesi li kao jedan od onih koji su podržali nezakonite amandmane upoznat kako se Programima rada Gradske uprave dodatno obrazlaže svaka pojedina proračunska stavka?

Jesi li znao da glasaš za nezakonite amandmane?

Koliko vijećnika s liste Enija Meštrovića, Akcije mladih i SDP-a želi zaustaviti izgradnju novog gradskog groblja, ugasiti javnu rasvjetu...?

Koliko je vremena prošlo od kad ste zaustavili plan za Tehnički školski centar?

Koliko vam je vremena trebalo da shvatite što piše u tom prostorno planskom dokumentu i jeste li sigurni da sada razumijete?

Koliko je vremena prošlo od kad su snagom svojih ruku vijećnici SDP-a, AM i Enija Meštrovića na tvoj poziv naprasno smijenili Upravno vijeće Znanstvene knjižnice i imenovali novu većinu u istom tom Upravnom vijeću?

Koliko je vremena prošlo od kad je ta ista imenovana većina podnijela neopozive ostavke u Upravnom vijeću?

Zašto su podijeli ostavku i zašto čekaš mjesecima sazvati sjednicu na kojoj se treba izabrati novo Upravno vijeće? Tko uopće saziva sjednicu Gradskog vijeća koju najavljuješ? Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić ili član Senata Sveučilišta Marko Vučetić koji su u sukobu mišljenja na temu pripajanja Znanstvene knjižnice i Sveučilišta. Ovaj prvi ili drugi?

Ako su pitanja preteška za predsjednika Vijeća Marka Vučetića predlažem mu da u pomoć nikako ne zove predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radetu koji mi je nekoliko dana ranije predložio da, poput većine u vijeću, prekršim zakon. Znamo već kako se Radeta ne snalazi ni u najjednostavnijoj komunalnoj problematici, a kamoli među zakonima. A sad smo mogli doznati kako on samo dosljedno prati pravac političkog djelovanja svog predsjednika Peđe Grbina koji je najzaslužniji za životarenje i najniži rejting SDP-a u posljednjih dvadeset godina. Marko, možeš li bolje od tih pustih predsjednika?

S poštovanjem,

gradonačelnik Branko Dukić

30. travanj 2024 10:43