StoryEditorOCM
KalelargaPOSAĐENA I MASLINA

Završeni su radovi na još jednom senzoričkom dječjem igralištu, ovog puta na Bokanjcu pokraj boćališta

Piše I.I.
2. veljače 2024. - 16:53

Nakon izgradnje senzoričkog parka u Vruljici, završeni su radovi i na još jednom senzoričkom dječjem igralištu, ovog puta na Bokanjcu pokraj boćališta. 

Grad Zadar je u sklopu projekta Inclusive Play, uz pomoć kojeg je uređen i park u Vruljici, osigurao dodatnih 200 tisuća eura za igralište na Bokanjcu. 

Gradonačelnik Branko Dukić je posjetio dječje igralište te tom prilikom, zajedno s direktorom gradske tvrtke Nasadi Josipom Krnčevićem, ali i mještanima Bokanjca, u parku zasadio satblo masline. 

Višeosjetilni park je prostor u kojem se nudi široka paleta doživljaja igre koji posredno utječu na kognitivni i socijalni razvoj, senzornu stimulaciju te finu i grubu motoriku djeteta. U centar pozornosti stavljaju djetetov razvoj i učenje kroz igru u interakciji s drugima, i malima i onima malo većima, djece s razvojnim teškoćama i djece urednog razvoja.

Stavljanje djece s razvojnim teškoćama u samo središte zbivanja omogućava njihovo jednostavnije uključivanje u igru s ostalim korisnicima parka. Učenje djece toleranciji, jednakosti i nediskriminaciji od malih nogu te prihvaćanje različitosti ključ je primjene riječi „inkluzija“ u stvarnom i svakodnevnom životu lokalne zajednice. 

Grad Zadar, u ulozi vodećeg partnera, sudjeluje u provedbi projekta pod nazivom „Inclusive Play“, koji je sufinanciran u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora za razdoblje 2014. - 2020. ukupne vrijednosti 1.406.061,81 eura, od čega budžet Grada Zadra iznosi 625.381,63 eura.

28. travanj 2024 18:07