StoryEditorOCM
KalelargaOCU KOJI JE BACIO DJECU S BALKONA KUĆE NA PAGU PRIJETI DO 50 GODINA ZATVORA

Završila istraga, utvrđeno je da u trenutku zločina nije bio neubrojiv

Piše Zadarski.hr
16. svibnja 2019. - 21:08
pag111

Pedesetčetverogodišnji otac koji je 28. veljače bacio četvero svoje djece s prvog kata kuće u Pagu, s visine od šest metara, u tom je trenutku bio ubrojiv, utvrđeno je vještačenjem. Odmah nakon monstruoznog čina, otac je prošao pokraj djece i otišao se prijaviti policiji kojoj je samo izjavio: „Bacio sam djecu s balkona“. Od tada, tijekom cijelog se postupka branio šutnjom.

- Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru, kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Državno je odvjetništvo nakon dva i pol mjeseca okončalo istragu četverostrukog pokušaja teškog ubojstva vlastite djece, a u sklopu istrage ispitana su četiri svjedoka među kojima i supruga osumnjičenog 54-godišnjaka. Presudnu ulogu je u sklopu izvođenja dokaznih radnji imalo kombinirano psihologijsko-psihijatrijsko vještačenje.

- Konzilij liječnika je ustanovio da počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv, izjavio je Berović.

Inače, 54-godišnjaku je određen istražni zatvor koji mu istječe za 12 dana, trenutno je smješten u zatvorskoj bolnici, a od njegovog odvjetnika saznaje se da će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu

- Ako bude podignuta optužnica, u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice, izjavio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Pojašnjavajući da su za četverostruki pokušaj ubojstva propisane kazne zatvora do 40 godina.

-U posebnim situacijama, kad imamo stjecaj više kaznenih djela, može se izreći i kazna zatvora do 50 godina, ustvrdio je Visković.

 

18. travanj 2024 23:28