StoryEditorOCM
KalelargaPROVEDEN POSTUPAK

Zbog alkohola u radno vrijeme, medicinske sestre OB Zadar dobile opomene: "To su ozbiljne i vrijedne sestre na kojima Zubčić skuplja političke poene"

Piše Zadarski.hr
11. kolovoza 2023. - 09:08

Medicinske sestre Opće bolnice Zadar koje su u radno vrijeme konzumirale alkohol, kažnjene su opomenom. Nakon što su iz Bolnice najavili da će žurno provesti propisani postupak, te da će Povjerenstvo za unutarnji nadzor utvrditi sve okolnosti događaja kojeg su osudili kao neprimjeren, utvrđeno je da su medicinske sestre slavile rođendan jedne od njih i Dan pobjede i to uz minimalnu količinu alkohola.

Obavijest o opomeni poslana je Zadarskoj županiji i Ministarstvu zdravstva.U izjavi za medije, zamjenik ravnatelja Edi Karuc skrenuo je pažnju i na to da se radi o ozbiljnim i vrijednim medicinskim sestrama. Stav Opće bolnice po pitanju alkohola je jasan, ustanova to ne odobrava, ali Karuc nije želio izbjeći ni „prikupljanje jeftinih političkih poena” od strane predsjednika ŽO SDP-a Jure Zubčića koji, tvrdi Karuc, kontinuirano u javnosti stanje u Općoj bolnici Zadar prikazuje kao katastrofalno. Podsjetimo, medicinske sestre su na društvenim mrežama objavile fotografije „slavlja” koje je Zubčić potom pustio u javnost.

 

 

04. svibanj 2024 02:00