StoryEditorOCM
Kalelarga300 UZVANIKA

Zbog čega se svečana sjednica Zadarske županije održala u privatnom hotelu? Župan Longin: Dvoranu smo dobili gratis!

Piše Iva Ivanac
18. travnja 2023. - 17:01
Zadar, 180423. Fortis Club, Punta Skala. Svecana sjednica Zupanijske skupstine Zadarske zupanije na kojoj je sudjelovao predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic.Jure Miskovic/Cropix

Svečana sjednica Zadarske županije održala se u Fortis clubu Falkensteinera, a jedno od novinarskih pitanja upućeno županu Božidaru Longinu bilo je i je li se proslava 30. obljetnice Zadarske županije, na kojoj je sudjelovalo tristotinjak ljudi, mogla održati u nekom od prostora koji su u vlasništvu grada ili županije te njihovih ustanova. 

- Građani nisu platili ovo ništa. Dobili smo dvoranu gratis. A zašto smo danas ovdje? Iz dva razloga. Prvi je što u Zadru imamo dvije velike dvorane u kojem bi se ovaj skup mogao održati, HNK je zauzeto jer na sceni ima postavljenu scenografiju, a Arsenal priprema Labuđe jezero i nismo mogli dobiti tu dvoranu. Jedino je ova dvorana bila slobodna i  bila je gratis, kazao je župan Longin dodajući kako ne vidi ništa sporno u tome. 

- Ova dvorana je prekrasna i ja mislim, da Zadarska županija nije samo u Zadru, ona je diljem naše Županije, mi možemo u bilo kojem mjestu održati našu i svečanu, a i bilo koju drugu skupštinu, kazao je župan Longin. 

Nakon održane svečane sjednice za sve uzvanike, njih više od 300, upriličen je i domjenak.

27. svibanj 2024 13:13