StoryEditorOCM
Kalelarga‘POMOZITE NAM‘

Zbog konstantnog divljanja motorima stanovnici zadarskog Dračevca uputili molbu za pomoć Gradu Zadru: ‘Živimo u strahu za život svoje djece‘

Piše B.S.
1. lipnja 2023. - 11:10

Nakon što su u srijedu dvojica zadarskih maloljetnika ozlijeđena u sudaru motorima tijekom kojeg je jedan naletio na drugog, a obojica vozili bez dozvole, kacige i registracije, stanovnici Mjesnog odbora Dračevac objavili su na Facebooku molbu za pomoć koju su zbog konstantnog divljanja motorima u tom dijelu grada uputili Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti grada Zadra.

- Živimo u strahu za život svoje djece. Zbog obijesnih vožnji motocikala koje dosežu brzinu veću od 100 kilometara na sat, strah nas je šetati s djecom - navode građani u molbi u kojoj traže od nadležnih da se nešto poduzme kako bi se riješio taj problem. 

Još u ožujku zatražili su nekoliko usporivača za promet. 

- Nekidan u 11 navečer divljali su po Relji motorima, u kontra smjeru. Bez kaciga i bez registracija. Ja ne znam di su im roditelji. I di je policija uz sve kamere po gradu - navela je zabrinuta Zadranka. 

- Nitko ne reagira na molbe! Poslana je i na policiju molba sa potpisima više od pola mještana - poručili su.

Molbu za pomoć zbog jurnjave motorima svojedobno su slali i mještani Debeljaka.

- Nakon par godina su nam stavili ležeće. Tamo su divljali ko manijaci po centru mista, doslovno dicu od straha nisi moga pustit da pređu cestu sami. Sad su počupali, naravno, pola, ali bar se ne može više voziti 100 na sat - rekli su.

20. travanj 2024 09:11