StoryEditor
Kalelarga"SAMO BACAJ"

Zbog nezakonitog odlaganja klaoničkog otpada 71-godišnjak zaradio kaznenu prijavu

Piše Zadarski.hr
13. svibnja 2020. - 09:40
Ilustracija: Jakov Prkic/HANZA MEDIA

Zadarski krim poliucajci u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Benkovac, proveli su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene općeg kriminaliteta.

Sumnjiči se da je na području Lišana Ostrovičkih u mjesecu rujnu 2019. na lokaciji Markova i Kanjiška greda u jedan navrat odložio na tlo klaonički otpad, te da je krajem travnja 2020. godine, na lokaciji Šaponjske njive, u četiri navrata odložio na tlo klaonički otpad, čime je u više naizgled povezanih pošiljki izvršio nedozvoljeni promet otpadom u količini više od neznatne., stoji u priopćenju iz zadarske Pulocijske uprave.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja u suradnji s veterinarskom inspekcijom zadarske ispostave Državnog inspektorata na mjestima pronalaska odbačenog otpada izvršen je očevid, a veterinarska inspekcija Državnog inspektorata pokrenula je upravni postupak te je jedinici lokalne samouprave naređeno propisno zbrinjavanje nusproizvoda klaoničkog otpada kao i dezinfekcija svih odlagališta. Po Nalogu Općinskog suda u Zadru izvršena je pretraga objekta u vlasništvu 71-godišnjaka, kojom prilikom su od strane veterinarske inspekcije Državnog inspektorata utvrđene nesukladnosti vezane uz promet i registraciju životinja na predmetnom gospodarstvu, u svezi čega će veterinarska inspekcija Državnog inspektorata izdati rješenje o otklanjanju utvrđenih nesukladnosti te podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru. Isto tako su o događaju upoznate nadležne institucije radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje okoliša otpadom protiv njega biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 13:08