StoryEditorOCM
KalelargaCIRKUS U VIJEĆNICI

Zbog nove vijećnice HDZ-a nastao kaos i prije Aktualnog sata! Lukić: ‘Oblatili ste Matildu!‘ Rubeša: ‘A krasti je dobro?‘

Piše I. Ivanac
9. rujna 2022. - 10:03

Na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra još uvijek nije počeo Aktualni sat. Razlog tome je svečana prisega Matilde Karamatić Brčić

Klub vijećnika SDP-a je prije svečane prisege tražio stanku od deset minuta, a nakon stanke Irena Dragić (SDP) je obrazložila kako su stanku tražili zbog poslovanja vrtića Školjkica kojeg je vodio suprug nove vijećnice. 

- Jasno je da je HDZ-u ovo uspješna žena, moramo ovome stati na kraj, ovo je vrijedno prijezira i osude, kazala je Dragić. 

Vijećnik Bruno Milin kazao je kako je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić zlouporabio poslovnik. 

-.Ovo je klasična zamjena vijećnika. HDZ je predložio zamijenskog vijećnika, trebalo je po poslovniku odraditi da ona prisegne i nema rasprave, kazao je Milin.

Za govornicu je stupio Mate Lukić (HSP) koji je kazao kako je rasprava o mandatu nove vijećnice ružna, nehumana i nekolegijalna. 

- A krasti je dobro, uzvratio je Ante Rubeša iz klupe. 

- Matilda je imama smrtni slučaj u obitelji, vi ste je oblatili, svi mi imamo putra na glavi, kazao je Lukić, a iz klupa su se čuli vijećnici Akcije mladih, SDP-a i nezavisni dobacujući kako oni nemaju putra na glavi.

Lukić je kazao "dobit ćete vi svoje na Aktualnom satu", a Rubeša uzvratio: "Je li ovo prijetnja?"

Prije svečane prisege nove vijećnice, vijećnici SDP-a, Akcije mladih i dio nezavisnih napustio je vijećnicu, a onda je i odobrena desetominutna stanka koju je HDZ tražio.

26. lipanj 2024 06:44