StoryEditorOCM
KalelargaBURA NE POPUŠTA

Zbog olujnog vjetra još uvijek je za sav promet zatvorena autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Piše HAK
17. travnja 2022. - 16:28

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, a za ostala vozila preko Knina); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom kroz Gorski kotar - DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27), brza cesta Solin-Klis (DC1).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti čvor Križišće-Križišće (DC99), Mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i lokalnoj cesti čvor Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Zbog blagdana Uskrsa zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1) bit će: danas od 15 do 23 sata; na Uskrsni ponedjeljak (18. travnja) od 14 do 23 sata.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

ZBOG RADOVA PREKINUT JE PROMET NA DRŽAVNIM CESTAMA:

DC14 Andraševec-Bračak kod Zaboka (do 30. rujna);

DC30 Ulica V.Nazora u Petrinji (do daljnjega);

DC62 Ravča-Vrgorac od skretanja za naselja Kokorići i Kotezi do zapadnog ulaza u grad Vrgorac (do 1.srpnja);

DC75 Novigrad-Poreč na području Stancija Blek kod Tara (do 10. lipnja);

DC544 od Prgomelja do Velikih Sredica na području Bjelovara (do 30.srpnja).

Zbog radova državna cesta DC2 Našice-Josipovac između naselja Normanci i raskrižja državnih cesta DC2 i DC34 zatvorena je za teretna vozila, a ostale skupine voze naizmjence uz privremenu regulaciju prometa. Obilazak za teretna vozila je: DC2 Koška-DC517 Harkanovci-DC34 obilaznica Valpova-DC2 skretanje za Josipovac i obrnuto (do 30. lipnja).

Prometna nesreća na autocesti A1 na 4+200 km između čvora DONJA ZDENČINA i naplatne postaje DEMERJE u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 80 km/h.

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 448. km između čvorova RAVČA i ZAGVOZD u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

18. travanj 2024 22:35