StoryEditorOCM
KalelargaIZVAN KONTROLE

Zbog počinjenih prometnih prekršaja dva vozača u Zadru prepraćena na nadležni sud te zadržana u zatvoru!

Piše M.K.
22. prosinca 2023. - 10:04

Jučer je uz optužni prijedlog na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen 44-godišnjak, kojeg su Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili u srijedu, 20. prosinca u 2.50 sati u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru dok je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka.

Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je vozač upravlja automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranijih počinjenih prometnih prekršaja, a odbio je i test na prisutnost droga.

Također je utvrđeno kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole.

U sklopu postupanja policije, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te obzirom da je već više puta pravomoćno kažnjen za prometne prekršaje koji predviđaju mogućnost oduzimanja vozila, od 44-godišnjaka je privremeno, do okončanja prekršajnog postupka oduzeto vozilo kojim je upravljao u trenutku počinjenja prekršaja.

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Zadar su u srijedu, 20. prosinca u 22.05 sati u Zadru u Ulici Put Nina zaustavili vozača automobila šibenskih registarskih oznaka koji je prethodno na raskrižju s ulicama Benka Benkovića i Put Bokanjca prošao za vrijeme trajanja crvenog svjetla.

Kontrolom vozača utvrđeno je kako 32-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg, te je vozač uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen nadležnom sudu.

Obojici vozača je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja te su predani u zatvor u Zadru.

Policijska uprava zadarska poziva vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.

31. svibanj 2024 00:21