StoryEditorOCM
KalelargaTREĆA SREĆA?

Zbog prevelikih cijena, poništava se natječaj za izvođača radova na zgradi Dnevnih bolnica

Piše I.I.
18. ožujka 2022. - 17:43

Nakon što su za dovršetak građevinskih radova na zgradi Dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptacija i opremanje dnevne bolnice službe za kirurgiju pristigle dvije ponude, natječaj bi se početkom idućeg tjedna trebao poništiti. Razloge tomu je što su obje pristigle ponude daleko veće od procijenjene vrijednosti radova. 

Procijenjena vrijednost dovršetka građevinskih radova na zgradi dnevne bolnice iznosila je 20,9 milijuna kuna bez PDV-a, a povoljnija ponuda bila je tvrtke Constructa terra koja iznosi 24,7 milijuna kuna. Druga ponuda je od procijenjene vrijednosti skuplja za 12 milijuna kuna, a dala ju je zajednica tvrtki Lavčević. 

Opća bolnica Zadar bila je sklopila ugovor sa slovenskom tvrtkom Solida u travnju 2019. godine. Slovenci su radove trebali završiti u roku 16 mjeseci, točnije u kolovozu 2020. godine. Zbog problema na gradilištu i u samoj tvrtki, rok za dovršetak objekta je nekoliko puta produživan, a ugovor je na koncu raskinut u lipnju prošle godine. 

 

01. svibanj 2024 21:48