StoryEditor
KalelargaNAKON ISTRAGE

Zbog puštanja zadarskih navijača u dvoranu na Višnjiku prijavljen klub, direktor kluba i voditelj okupljanja!

Piše Božana Sviličić
8. lipnja 2021. - 19:20
Jure Miskovic/Cropix

Nakon istrage, zadarska policija je utvrdila tko je odgovoran za puštanje navijača u dvoranu na petu utakmicu finalne serije za prvaka Hrvatske u subotu, 5. lipnja, u sportskoj dvorani „Krešimir Ćosić“ u Zadru.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja da je Željko Žilavec, 58-godišnji direktor kluba i odgovorna osoba u pravnoj osobi, koja je organizator javnog okupljanja, nije poduzeo potrebne mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda na sportskom natjecanju sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Sumnjiči ga se da je postupao suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja, kojom je naložena nužna epidemiološka mjera prema kojoj se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 58-godišnjaka, te pravne osobe kluba KK Zadar podneseni su Optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Također, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, voditeljem navedenog javnog okupljanja, angažiranim od strane organizatora, kojeg se sumnjiči da tom prilikom nije poduzimao mjere i radnje radi osiguranja reda i mira, a koje je kao voditelj bio dužan poduzeti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 21 Zakona o javnom okupljanju, 55-godišnjaku je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu.

Policijski službenici i dalje nastavljaju provođenje kriminalističkog istraživanja u odnosu na održavanje ovog javnog okupljanja.

item - id = 1104403
related id = 0 -> 1146416
related id = 1 -> 1146407
27. studeni 2021 06:59