StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI USTAŠLUCI

Zbog puštanja ustaških pjesama u svome kafiću policija prijavila Tonija Šimićeva (37), a on poručuje da će „za treće misto opet biti ustaše”!

Piše Ivica Nevešćanin
16. prosinca 2022. - 18:58

Zadarska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv Tonija Šimićeva, 37-godišnjeg vlasnika kafića Teatro, zbog puštanja ustaških pjesama u svome lokalu za vrijeme utakmice između Hrvatske i Argentine u prošli ponedjeljak.

- Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 37-godišnjak, 13. prosinca ove godine u Zadru na području Poluotoka, narušavao javni red i mir reproduciranjem glazbe neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja – navode iz zadarske policije.

Policija je protiv Šimićeva podnijela optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U članaku 5. se navodi: „Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”. Zakonskim izmjenama koje stupaju na snagu od prvog siječnja, novčana kazna za opisano djelo iznosit će od 20 do 150 eura.

Podsjetimo, portal Zadarski.hr je u večeri polufinalne utakmice na SP u Katru objavio dva videa na kojima se jasno čuje kako u kafiću Teatro glasno puštaju ustaške pjesme. Nakon naše objave, Šimićev je na društvenim mrežama pokrenuo kampanju vrijeđanja novinara, urednika i fotoreportera portala Zadarski.hr.

U svojim objavama Šimićev je izravno potvrdio da će ustaške pjesme biti i dalje puštane u njegovom kafiću, a za jedan lokalni portal je izjavio: "Puštat ću ustaške pjesme u kafiću i baš me briga kome smeta. Mi slušamo ovdje što nas je volja". Štoviše, na jednoj od svojih objava na Instagramu naveo je da će „za treće misto opet biti ustaše”.

26. travanj 2024 05:53