StoryEditorOCM
KalelargaNERADNA SUBOTA PRED SVETIM ROKOM:

Zbog radova s južne strane tunela postavili semafor, stvorila se kolona, a – radova nema!?

Piše Zadarski.hr
8. lipnja 2019. - 21:15
guzva_autocesta-140707

Hrvatski autoklub javlja o gužvama koje su se danas stvarale na sjevernoj strani tunela Sveti Rok.  A putnici koji su čekali skoro sat vremena u koloni javljali se medijima da  s južne strane tunela - nikakvih radova!

"Promet se povremeno prekida kod tunela Sv. Rok u smjeru mora, zbog kolone na jugu tunela Sv. Rok (radovi). Ispred tunela u smjeru mora kolona je duga oko 4 km", navodi HAK na svojim stranicama, dok iz HAC-a medijima šalju opširnije objašnjenje:

"Na dionici autoceste nalon izlaska iz tunela Sveti Rok izvode se radovi sanacije usjeka. Zbog tehnologije radova i sigurnosti prometa vozi se jednom voznom trakom. Razumijemo negodovanje korisnika, ali podsjećamo da HAC u razdoblju izmedju zimskih uvjeta i turističke sezone, koja počinje 17. lipnja, a tijekom koje obustavljamo sve radove na izvanrednom(sanacije) održavanju, na raspolaganju ima vrlo kratki period u kojem su mogući radovi. Svi radovi sanacija na autocesti izvode se zbog sigurnosti korisnika. Rezultat redovitog održavanja je i ocjena Svjetskog ekonomskog foruma prošle godine koji ne naše autoceste stavio na 13. mjesto naboljih u svijetu. Stoga molimo korisnike za razumijevanje jer je održavanje cestovne infrastrukture i sigurnost, u interesu svih sudionika u prometu", stoji u HAC-ovom odgovoru.

03. svibanj 2024 12:37