StoryEditorOCM
KalelargaPRED OČIMA MJEŠTANA

Zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnice policija privela svećenika u zadarskom zaleđu! Odveli su ga s pogreba

Piše A. V. Š.
17. rujna 2024. - 09:24

- Kriminalistička istraga u Perušiću Benkovačkom je obavljena i navedeni događaj vam mogu potvrditi. Radi zaštite identiteta žrtve ovog kaznenog djela druge podatke policija o ovom slučaju više neće iznositi- potvrdila nam je jutros Sanja Baljkas, glasnogovornica PU šibensko- kninske čiji su službenici u srijedu 11. rujna priveli don Darka Marušića, župnika u Perušiću Benkovačkom, zbog navodnih optužbi za seksualno uznemiravanje jedne 16-godišnjakinje. Oko 15 sati dva policijska automobila zadarskih i šibenskih registarskih oznaka dovezla su se ispred lokalne crkve te je šestorica policajaca pretresla crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i župni ured don Darka Marušića.

Prema pisanju Nacionala,  dvoje mještana Perušića Benkovačkog izravno je pozvano svjedočiti pretresu župnog ureda i crkve, što je dosad nezapamćen događaj ne samo u tom malom mjestu s jedva stotinjak stanovnika, nekoliko kilometara udaljenom od Benkovca, već i na razini Hrvatske.

Policija je o svom postupanju obavijestila Nadbiskupiju, ali očito tek neposredno prije nego što su se  pojavili pred vratima don Darka Marušića. Pretresli su crkvu i župni ured, oduzeli dva kompjutora, laptop, mobitele i USB-ove, a potom ga, pred očima šokiranih župljana, odveli u pritvor. 

Četiri dana kasnije Nadbiskupija je na nedjeljnu misu, kojoj je svjedočila novinarka Nacionala, kao zamjenu poslala Marija Karadakića, jednog od svojih tajnika koji je propovijedao o borbi protiv Sotone i tjelesnih zadovoljstava…

Don Darko Marušić zaređen je za svećenika u lipnju 2011. godine u katedrali Sv. Stošije u Zadru. Mladu misu, o čemu su tada izvještavali lokalni mediji, služio je u Zemuniku kao 26-godišnjak. Danas je 39-godišnjak, a u Perušiću Benkovačkom, maloj župi koje broji tek stotinjak vjernika, svećenik je zadnjih nekoliko godina. Prije toga služio je u Gorici i Raštanima.

 

17. rujan 2024 10:00