StoryEditorOCM
KalelargaSVETI ROK PUN

Zbog snježnog nevremena i metar napadanog snijega, vozila s autoceste silaze u Gospić

Piše Hina
26. veljače 2023. - 21:50

Zbog gotovo metra napadalog snijega, sva vozila koja voze prema jugu silaze s autoceste na čvoru Gospić, budući da je autocesta otvorena samo do Svetog Roka, a ondje se ne bi imali kamo skloniti, dok je u Gospiću organiziran prihvat, doznaje Hina u Policijskoj upravi u Gospiću.

Kako je državna cesta od Gospića prema Gračacu također zatvorena za sav promet policija, moli putnike da s autoceste silaze prije Svetog Roka, jer su ta odmorišta puna.

Glasnogovornica Ličko- senjske policijske uprava Maja Brozičević rekla je Hini da vozila masovno silaze u Gospić, iako poneko siđe i u Brinju i u Otočcu, jer smatraju da u Gospiću imaju i prihvat Civilne zaštite i više drugih opcija za skloniti se na sigurno, sve dok ceste ne budu prohodne.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Brozičević, inače iz Gospića, rekao je Hini da je u Gospiću dosad napadalo oko 80 centimetara snijega, izvan grada i do metar, ali da za sada nema ljudi koji su u zastoju uz cestu ili na cestama.

Volonteri Stanice Gospić su u pripravnosti, očistili su prostor oko vozila i motornih saonica, ali za sada nema dojava da nekog treba prevesti. Spremni su, kaže, ujutro otići do Karlobaga, s tim da će ispred njih cestu Gospić-Karlobag čistiti ralica, kako bi na hemodijalizu u Gospić dovezli jednog pacijenta.

Uz njih u pripravnosti su još stanice Ogulin, Karlovac i Makarska.

“Zbog zimskih uvjeta i obilnog snijega intenzivno na pomaganju ljudima sada rade HGSS-ovci stanica Zadar, Šibenik i Split, a ako bude potrebe, aktivirat će se i stanice koje su u pripravnosti”, rekao je Brozičević.

Tako će, ustreba li, iz automobila koja su ostala uz ceste ili na cestama prevoziti ili prenijeti djecu ili bolesne i slabe osobe, a ostalima se savjetuje da ostanu u svojim vozilima, da budu strpljivi, te će i oni, u slučaju potrebe, dobiti pomoć koju budu trebali, rekao je Brozičević.

18. travanj 2024 02:23