StoryEditorOCM
KalelargaRADETA PREDLAŽE

‘Zbog turista bi zabranu izvođenja građevinskih radova trebalo proširiti na cijeli grad!‘

Piše I.I.
16. rujna 2020. - 13:21

SDP-ov vijećnik Daniel Radeta koji je ujedno i predsjednik udruge iznajmljivača privatnog smještaja osvrnuo se na probleme koji su oni imali ovo ljeto.

- Ako ste mislili da ću ja o Grgi Peronji, neću. Iza malih iznajmljivača je najteža godina ikad tako da mislim da nije lako ni Peronji. Gradonačelniče, kao što znate vijeće je donijelo odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova za srpanj i kolovoz koji se odnosi samo na dio obalnog pojasa u gradu izuzev Kožina Petrčana i otoka koji pripadaju gradu. S obzirom na to kako se posljednjih godina turizam i smještajni kapaciteti ne nalaze samo na Poluotoku, već na Plovaniji i maslini imate više smještajnih jedinca nego u Diklu, smatram da bi tu odluku trebalo mijenjati i da ta dozvola vrijedi za cijeli grad. Ljudi su nezadovoljni stanjem na terenu - kazao je Radeta, a od gradonačelnika Branka Dukića dobio odgovor da svoj prijedlog uputi na javno savjetovanje, ali i kazao kako 'Zadar nije selo, već ozbiljan grad i kako se ne može sve zabraniti'.

Radeta je na Aktualnom satu kazao i kako još uvijek nije dobio popis bruto plaća radnika iz Čistoće, te je ovog puta s govornice zatražio popis djelatnika, njihovih pozicija i bruto plaća za sve tvrtke u vlasništvu Grada Zadra. 

19. travanj 2024 06:16