StoryEditor
KalelargaZAVRŠIO U ZATVORU

Zbog upotrebe mobitela i nekorištenja pojasa policija htjela zaustaviti 57-godišnjaka, ali im nije baš bilo lako to napraviti...

Piše PU zadarska
8. lipnja 2021. - 15:47
Dubrovnik, 080221 Privodenja u slucaju ilegalne preprodaje droge u kojoj su uhicene osobe iz Metkovica i Opuzena.Bozo Radic/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi te počinjenih više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako doznajemo, 57-godišnjak je tijekom vožnje koristio mobitel, zbog čega su ga policijski službenici htjeli zaustaviti. Međutim on je odbio reagirati na policijske signale i nije se htio zaustaviti, a kada se na koncu konačno zaustavio, odbio je policajcima pokazati dokumente.  

Njega se stoga sumnjiči da je u petak ometao postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih i omalovažavajući te tom prilikom pri uhićenju pružao aktivni otpor s namjerom sprječavanja službene osobe u obavljanju ovlaštenih radnji.

Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, Prisila prema službenoj osobi, 57-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira te prometnih prekršaja (nepropisno korištenje mobitela, ne korištenje sigurnosnog pojasa, ne postupanje po naredbama policije i ne davanje dokumenata za zahtjev ovlaštene osobe), uz optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

02. kolovoz 2021 12:04