StoryEditorOCM
KalelargaPROMET I VRIJEME

Zbog vjetra ograničenja i zabrane, duž Jadranske magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja, podno Velebita jaka bura

Piše Hina
19. svibnja 2023. - 08:16

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće, zabrana je prometa za  1. skupinu vozila, upozorava u petak ujutro Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je još za 2. skupinu vozila - dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog magle, vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su državne ceste Leskovec Toplički-Ludbreg, DC36 Karlovac-Šišljavić, Žažina-Pokupsko, Stari Farkašić, Donja Kupčina-Šišljavić i Gradac Pokupski-Lijevo Sredičko te u Skender Brdu i Gladovcu Pokupskom, te državna cesta Dvor-Hrvatska Kostajnica i Hrvatska Kostajnica-Hrvatska Dubica na dionici Rosulje-Slabinja kao i na nizu županijskih cesta.

Zbog uočene srne na autocesti A1 između čvora Blato na Cetini i čvora Šestanovac vozi se uz ograničenje brzine, a HAK moli korisnike za dodatan oprez.

DHMZ: Od sredine dana smanjenje naoblake s istoka

U unutrašnjosti Hrvatske u petak će prevladavati pretežno oblačno s mjestimice malo kiše, od sredine dana izgledno je smanjenje naoblake s istoka, a lokalno su mogući pljuskovi, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na Jadranu će biti djelomice, prema jugu i pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar će puhati slab do umjeren sjeveroistočni, duž obale slaba i umjerena bura, u početku podno Velebita još i jaka, a u Dalmaciji popodne vjetar s mora.

Najviša dnevna temperatura zraka u kopnenim krajevima kretat će se od 15 do 20, na moru od 20 do 24 Celzijeva stupnja.

21. rujan 2023 23:18