StoryEditorOCM
KalelargaPROHODNOST CESTA

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoren je Paški most, autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče za sve skupine vozila; nema većih gužvi i zastoja

Piše HAK
7. kolovoza 2022. - 11:22

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoren je Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti DC99 čvor Križišće (A7)-Križišće (DC501) i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće (A7) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Tijekom dana očekujemo pojačan promet na većini cesta u priobalju, na pojedinim dionicama autocesta (kraće zastoje u blizini odmorišta i čvorova), kao i na pojedinim graničnim prijelazima.

A1 Zagreb-Split-Ploče: otvorena za sve skupine vozila; nema većih gužvi i zastoja u oba smjera; kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

A3 Bregana-Lipovac: nema većih gužvi i zastoja u oba smjera.

A6 Rijeka-Zagreb: otvorena za sve skupine vozila; nema većih gužvi i zastoja u oba smjera.

Krčki most: otvoren za sve skupine vozila; nema dužih kolona u oba smjera.

Istarski ipsilon (A8/A9): zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 1 km.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 7. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i državnoj cesti DC1.

18. travanj 2024 21:52